Laboratórium

Zuglói Egészségügyi Szolgálat

Hermina Labor

Hermina út 7.

Hermina út 7.

Aktuális heti rendelési idők:

Hétfő: 07:00 - 08:30

Kedd: 07:00 - 08:30

Szerda: 07:00 - 08:30

Általános rendelési idők:

Hétfő: 07:00 - 08:30

Kedd: 07:00 - 08:30

Szerda: 07:00 - 08:30
Örs Labor

Örs vezér tere 23.

Örs vezér tere 23.

Aktuális heti rendelési idők:

Hétfő: 07:00 - 09:30

Hétfő: 12:00 - 14:00

Kedd: 07:00 - 09:30

Kedd: 12:00 - 14:00

Szerda: 07:00 - 09:30

Szerda: 12:00 - 14:00

Csütörtök: 07:00 - 09:30

Csütörtök: 12:00 - 14:00

Péntek: 07:00 - 09:30

Péntek: 12:00 - 14:00

Általános rendelési idők:

Hétfő: 07:00 - 09:30

Hétfő: 12:00 - 14:00

Kedd: 07:00 - 09:30

Kedd: 12:00 - 14:00

Szerda: 07:00 - 09:30

Szerda: 12:00 - 14:00

Csütörtök: 07:00 - 09:30

Csütörtök: 12:00 - 14:00

Péntek: 07:00 - 09:30

Péntek: 12:00 - 14:00


A laborvizsgálat beutalóval vehető igénybe! 

Vércukorterheléshez előzetes egyeztetés szükséges közvetlenül a labor telefonszámán:469-4669

Leletkiadás 12-14 óra között.

Örs Labor 2

Örs vezér tere 23.

Örs vezér tere 23.

Aktuális heti rendelési idők:

Általános rendelési idők:


A laborvizsgálat beutalóval vehető igénybe! 

Vércukorterheléshez előzetes egyeztetés szükséges közvetlenül a labor telefonszámán:469-4669

Leletkiadás 12-14 óra között.

A rendelésről

Tisztelt Pácienseink!

A FELNŐTT lakosság számára Laboratóriumunk kizárólag előjegyzés alapján dolgozik.

Örs vezér tere 23. szám alatti telephelyünkön a vérvétel munkanapokon 7:00 -9:30 között, Hermina úti telephelyünkön pedig a honlapon kiírásra kerülő napokon 7:00 -8:30 között történik.

Az előjegyzést online, telefonon (+36 1 469 4698) és személyesen a betegirányításon lehet kezdeményezni! A laboratórium közvetlenül nem tud előjegyzési időpontot adni, illetve módosítani.

Az ellátáshoz elengedhetetlen a papíralapú beutaló, arcképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya.

HERMINA VÉRVÉTELI HELY nem végez terheléses vércukorvizsgálatot, nem végez étkezés utáni vércukorvizsgálatot, nem tud ellátni soron kívül senkit. Kizárólag csak ELŐJEGYZETT pácienseket fogad, előjegyzési sorrendben. „Nem előjegyzett” bejelentkezésre nincs lehetőség.

ÖRS VÉRVÉTELI HELY az ELŐJEGYZETT páciensek mellett lehetőséget biztosít előjegyzéssel nem rendelkező páciensek számára is a laboratóriumi szakellátásra, de korlátozott számban, és csakis a következő felsorolt esetekben. Prioritást az ELŐJEGYZÉSSEL rendelkező pácienseink számára biztosítunk. A nem előjegyzett páciensek várakozási ideje esetleg hosszabb lehet, türelmüket kérjük. Előjegyzés nélküli esetek:

 • várandósok kötelező laborvizsgálatai, a gondozási kiskönyv szerinti előírás alapján (kivéve terheléses vércukor vizsgálat, ld. lenti menüpontban)
 • vérvétel nélküli minta leadások (pl. csak T.vizelet vizsgálat, vagy csak széklet minták leadása széklet vér kimutatására)
 • vércukorterhelés, 7:00 érkezéssel. Nem előjegyzés kell, hanem laboratóriumi egyeztetés, tájékoztatással.

(A terheléses vércukor vizsgálathoz előzetes egyeztetés szükséges a laboratóriummal, melyet közvetlenül a laboratóriumtól szükséges kérni munkanapon 12:00 – 14:00 óra között a +36 1 469 4669 telefonszámon, vagy személyesen. A vizsgálatot kizárólag az Örs vezér téri laboratóriumban végezzük!

Részletes tájékoztató olvasható a "Tájékoztató a vércukorterhelés vizsgálatról" menüpontban.)

 • különösen indokolt sürgős esetek. Sürgősebb, mint a leghamarabbi előjegyzési időpont. Feltétele, hogy az aznapi - vagy néhány nappal korábbi- keltezésű beutalón a kezelőorvos igazolja, hogy sürgős, pecsétjével és aláírásával, és az indok megadásával. (pl. INR beállítása, SOS fogászati beavatkozás, SOS CT/MR vizsgálat, SOS műtét)

FELNŐTT SÜRGŐSSÉGI LABORATÓRIUM AZ UZSOKI KÓRHÁZBAN MŰKÖDIK 0-24 ÓRÁBAN!

Az online előjegyzés előzetes regisztrációhoz kötött.

Tájékoztatjuk Tisztelt Beteginket, hogy telefonon és interneten előjegyzést kizárólag azon betegeinknek tudunk biztosítani, akiknek a személyes adatai szerepelnek az Intézet adatbázisában. Az új betegek adatainak felvétele érdekében csak személyesen van mód bejelentkezni, illetve időpontot kérni. A szakrendelések a területi illetőségű betegeket látják el.

A GYERMEK Laboratórium munkarendje VÁLTOZATLAN, előjegyzés nem szükséges, beutaló igen! Tisztelettel kérjük, hogy MINDEN 18 ÉV ALATTI páciens (kiskorú várandósok is) a Gyermek laboratóriumban jelentkezzen vérvételre (Örs vezér tere 23. földszint 5/b).

 • regisztráljon honlapunkon (jobb oldalt felül: „belépés” menü, majd bal oldalon alul „regisztráció” gomb.
 • töltse ki e-mail címét, nevét, jelszavát kérő mezőt
 • saját, megadott e-mail levelesládájában olvassa el a kapott visszaigazoló e-mail-t, kattintson a folytatáshoz a levélben megadott hivatkozásra, mely oldalunkra vezeti
 • adja meg TAJ számát és születési dátumát, melyet – amennyiben helyesen adott meg – visszaigazolunk a képernyőn megjelenő üzenettel. Ezzel regisztrációja elkészült, az előjegyzést megkezdheti

Már beregisztrált, ellenőrzött és visszaigazolt pácienseink előjegyzés kérése:

 • válassza ki a jobbalsó sarokban felemelkedő „ELŐJEGYZÉS” gombot, kattintson rá
 • válassza ki a kívánt szakrendelést, kattintson rá – ekkor megjelenik az előjegyzési naptár
 • válassza ki a napot kattintson rá
 • válassza ki az időpontot, kattintson rá.
 • ellenőrizze előjegyzését az Ön neve alatt legördíthető a menüpontban
 • az időpont törlése az Ön előjegyzett időpontja melletti „törlés” gombbal lehetséges
 • amennyiben időpontot szeretne változtatni, az előjegyzett időpontot először törölnie kell, csak ezután tud új időpontot tud a fenti műveletsorral kérni.

Előjegyzést kérhet a Labor szakrendelések időpontjainak oldaláról is, szakrendelés jobb oldali információs mezőjében megjelenő „előjegyzés” gombra kattintva.

A laboratóriumi vizsgálatok kizárólag érvényes beutalóval vehetők igénybe, az érvényesség ideje a kiállítási dátumtól számított 90 naptári nap. Ezért kérjük kedves betegeinket, hogy ezt a jelentkezés előtt ellenőrizzék a beutalón.

A beküldő orvos által kitöltött beutalón a NEAK a következő kötelező adatokat követeli meg: a beteg neve, születési helye, ideje (év - hónap - nap), anyja neve, irányítószáma, lakcíme, TAJ száma, orvosi pecsétszám, orvosi aláírás, beküldő 9 számjegyű NEAK kódja, naplósorszám, BNO kód, kért vizsgálatok, a beutaló kiállításának dátuma.

Vizsgálatra való jelentkezéskor, a hatályos rendeletek értelmében, kérjük bemutatni a TAJ kártyát, lakcímkártyát és arcképes igazolványt!

Érvénytelen TAJ kártya, vagy nem szabályosan kitöltött beutaló esetén a vizsgálatokat csak térítési szabályzatunkban szereplő, helyszínen fizetett díj ellenében végezhetjük el!

Vizsgálati kérést kizárólag az alábbi esetekben tudunk elfogadni és teljesíteni:

 • XIV. kerületi bejelentett állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, biztosított páciensek;
 • XIV. kerületi háziorvosi beutalóval rendelkező, biztosított páciensek;
 • 18 év alatti gyermekek esetében a VII. X. XIV. XVI. és XVII. kerületi lakosok, és/vagy ezen kerületekből érkező gyermek háziorvosi beutalóval,
 • várandósok esetében (a fenti feltételeknek megfelelően) a kötelező vizsgálatokat a „Várandósgondozási könyv” szerint elfogadjuk, amennyiben hiánytalanul kitöltött. ( A várandósgondozásról szóló miniszteri rendelet szerint, a várandósgondozási könyvben szereplő, beutalóhoz kötött vizsgálatok tekintetében 300 napig érvényes beutalónak minősül a várandósgondozási könyv beutalói része, ha tartalmazza a gondozó háziorvos nevét, pecsétjét, aláírását, a várandósságot igazoló BNO-kódot, a beutaló orvos és munkahelyének megnevezését, NEAK kódját, a biztosított nevét, TAJ számát, a beutaló orvos által végzett ellátást azonosító naplósorszámot, a beteg rövid kórelőzményét, a beutaló kiállításának dátumát.)

Vérvétel (éhgyomorra!) és egyéb mintaátvétel menete:

A felnőtt laboratóriumi vizsgálatra való felvétel (és egyéb minták átvétele) a földszinten található

ÖNKISZOLGÁLÓ automata betegirányító rendszeren történő bejelentkezéssel kezdődik. A kiadott jeggyel lehet helyet foglalni az I. emeleten, a laboratórium adatrögzítési ablak feletti behívó kijelző közelében. A kijelzőn meg fog jelenni a jegyen található szám, valamint annak az ablaknak a száma, ahol a kollégák várják az adatrögzítéshez.

Várakozáskor kérjük előkészíteni a papíralapú beutalót, az arcképes igazolványt, a lakcímkártyát és a TAJ kártyát!

Betegazonosítás, jogosultság ellenőrzés, és a vizsgálatok rögzítése után kiadásra kerül a labor vonalkódos etikett, mely tartalmazza az adatokat, laborsorszámot stb. E szerint történik a vérvétel és szükség esetén ezzel lehet átvenni a leleteket. Vérvételhez ezt a labor sorszámot kell figyelni a vérvételi ajtó felett elhelyezett kijelzőn. Ezen a másik kijelzőn fog megjelenni az etikett sorszáma, valamint annak a vérvételi széknek a száma, ahol a kollégák a vérvételt fogják kivitelezni.

Az egyéb mintákat az ablakoknál kapott instrukciók alapján kell elhelyezni.

A gyermek laboratóriumi vizsgálatokhoz NEM kell előjegyzés, így NEM kell bejelentkezni az automatán. A vérvétel a gyerek ambulancián történik a földszinten.

Vércukorterheléshez előzetes időpont egyeztetés szükséges a laboratóriummal, melyet közvetlenül a laboratóriumtól kell kérni munkanapon 12:00 – 14:00 óra között a +36 1 469 4669 telefonszámon, vagy személyesen a laboratóriumi adatrögzítő ablakoknál. A vizsgálatot kizárólag az Örs vezér téri laboratóriumban végezzük! Részletes tájékoztató olvasható a "Tájékoztató a vércukorterhelés vizsgálatról" menüpontban.

FELNŐTT MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM AZ UZSOKI KÓRHÁZBAN MŰKÖDIK!

A leletezés folyamatosan megvalósul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerében, melyet:

 • minden orvos, mindenhonnan el tud érni,
 • minden páciens (és megbízottja) a lakossági portálon keresztül el tud érni.

Az EESZT lakossági portál számos azonosítási lehetőséggel biztosítja a bejelentkezést. (pl. ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás stb.)

Ha mindezek ellenére szükséges a nyomtatott lelet, akkor a ZESZ erre is biztosít lehetőséget. Helyben végzett vizsgálatokat a következő munkanapon, a partnereknél végzett vizsgálatokat az elkészülést követő munkanapokon 12:00 – 14:00 között lehet átvenni az Örs vezér téri szakrendelő I. emeletén, a Központi Laboratóriumban.

A várható elkészülési idők a következők:

A ZESZ integrált laboratóriumban végzett vizsgálatok: teljes vérkép, alap hemosztázis vizsgálatok, klinikai kémiai és kiegészítő immunkémiai vizsgálatok, HgbA1c meghatározása HPLC készülékkel, teljes vizelet vizsgálat, széklet vér kimutatása jellemzően 1 munkanap alatt készülnek el.

A külső partnerek laboratóriumaiba küldött vizsgálatok:

 • Synlab immunkémiai vizsgálatok 3-4 munkanap, autoimmun és allergia vizsgálatok 6-8 munkanap, szerológia vizsgálatok 6-10 munkanap, vércsoport és ellenanyagszűrés 3-4 munkanap elkészülési idővel érdemes kalkulálni.
 • Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központba NNGYK (volt NNK, volt OKI) a kötelező terhesgondozási szűrővizsgálatokat küldjük (HBsAg és T.pallidum szűrőteszt), melynek elkészülése akár 4-6 hét is lehet.
 • Bethesda Gyermekkórházba küldött minták eredményei 1-2 hét alatt érkeznek meg.
 • Uzsoki utcai Kórház laboratóriumába küldött minták eredményei 2-8 nap alatt érkeznek vissza.
 • Spektrum-Lab vizsgálatai típustól függően 1-4 munkanap alatt készülnek el.

Vércukorterheléshez előzetes egyeztetés szükséges a laboratóriummal, melyet közvetlenül az Örs vezér téri laboratórium végez minden munkanapon 12:00 – 14:00 óra között a +36 1 469 4669 telefonszámon, vagy személyesen a laboratóriumban.

7,00 mmoL/L vagy magasabb éhgyomri vércukor érték esetén a terhelést nem végezzük el!

Felkészülés a vizsgálatra, hozza magával:

- a hiánytalanul kitöltött orvosi beutalót, TAJ kártyáját, személyigazolványát és lakcímkártyáját;

- a terheléshez szükséges 75 g glükózt (orvosi vényre kiváltható) – ne oldja fel!

- egy citromot, vagy annak a kifacsart levét.

A vizsgálatra szíveskedjen megjelenni éhgyomorra, reggel 7:00 órakor!

 

Feltétlenül szükséges a földszinten található ÖNKISZOLGÁLÓ automata betegirányító rendszeren történő bejelentkezés. Ennek hiányában a kijelzőn nem tud megjeleni behívó azonosító.

A vizsgálat alatt (a vérvételek között) vizet ihat, de étkezni és fizikai tevékenységet végezni nem szabad!

Amíg tart a vizsgálat, kérjük, hogy NE HAGYJA EL A RENDELŐINTÉZETET!

A vizsgálat menete:

- az első (éhgyomri) vérvételt követően, amennyiben az éhgyomri vércukor értéke megengedi, a vízben feloldott citromos glükóz oldatot lassan meg kell inni;

- a laboratórium munkatársa tájékoztatni fogja Önt a további vérvételek menetéről.

A vizsgálat várható időtartama kb. 2,5 – 3 óra.

Amennyiben a vizsgálat bármely fázisa alatt rosszul érzi magát, feltétlenül értesítse a laboratórium dolgozóit!

Amennyiben betegsége vagy gyógyszeres kezelése miatt az alábbiak betartása korlátozottan lehetséges, kérje ki a kezelőorvosa tanácsát!

VÉRVÉTEL ELŐTT közölje a vérvevő asszisztenssel, ha rosszul szokta viselni a beavatkozást, ha allergiás a fertőtlenítőszerre, vagy ha tudomása van olyan jelenségről (pl. vérlemezke aggregáció, pseudothrombocytopaenia stb.) ami a vérkép vizsgálat azonnali elvégzését igényli!

A vérvizsgálatok túlnyomó része éhgyomorra vett vérmintából készülnek, ezért a vérvételt megelőző kb. 12 órában ételt már ne fogyasszon. A tartós éhezés is kerülendő!

A vérvizsgálat előtti napon kerülni kell a magas zsír és fehérje tartalmú ételeket.

Amennyiben szérum húgysav meghatározásra is készül, a vérvétel előtt legalább 3 napig kerülje a következő ételek fogyasztását: hüvelyesek, csonthéjasok, belsőségek, sok hús (hal és kevés hús fogyasztható).

A vérvétel előtti reggelen 2-3 dl cukor és zsírmentes folyadékot kell inni. Ne fogyasszanak tejet, kávét, üdítőitalt, gyümölcslevet, energia italt, valamint alkohol tartalmú italt.

Vérvétel előtt legalább 2-3 nappal kerülje az erős fizikai munkát és edzést, valamint a dohányzást!

A rendszeresen szedett gyógyszerekre vonatkozóan vérvétel előtt kérje kezelőorvosa tanácsát.

Ha speciális vérvizsgálatra van szükség, kérdezze kezelőorvosát a vérvételre való előkészületet illetően!

A pontos és valós eredmények érdekében tartsa be a kezelőorvos utasításait!

Minden esetben tiszta, alaposan kimosott (fertőtlenítőszer mentes!), száraz, jól zárható edénybe kell felfogni és szállítani a vizeletet.

A steril edény csak mikrobiológiai tenyésztésre szánt mintákhoz kötelező – kérje a beutaló orvosától.

Menstruáció alatt nem szabad vizeletmintát vételezni!

Kémiai vizsgálathoz, üledék- és mikrobiológiai vizsgálathoz a reggeli első vizeletből kell mintát venni. A mintavétel megfelelő menete:

 • a vizsgálat hajnalán, a mintavétel előtt 5-6 órával már ne ürítsen vizeletet;
 • közvetlenül a mintavétel előtt alaposan mosson kezet, a húgycsőnyílás környékét alaposan tisztítsa meg szappanos mosással (kerülje a fertőtlenítő hatású szappanok használatát!), bőségesen öblítse le, majd tiszta kendővel törölje szárazra;
 • a vizeletsugár elejét és végét el kell engedni a WC-be, mintát a középső harmadból kell venni (kb. 1 decilitert);
 • figyeljen arra, hogy a kezével ne érintse az edény belső felületét!

Vizeletgyűjtéshez

 • A vizeletgyűjtés napján legfeljebb 1 – 1,5 liter folyadékot igyon. A gyűjtés alatt ne fogyasszon alkoholt, cukrozott italokat, energia italt, kávét.
 • A gyűjtés időtartama a vizsgálattól függ, mértékét a kezelőorvos határozza meg. A legtöbb vizsgálathoz általában 24 órán át kell gyűjteni a vizeletet.
 • A beutalóra mindig írják rá a gyűjtött vizelet teljes mennyiségét (literre és deciliterre kerekítve), valamint a gyűjtési idő tartamát (24 óra, 12 óra stb.).
 • A gyűjtést egy tiszta, megfelelő méretű edénybe (befőttesüveg, műanyag palack tölcsérrel) kell végezni. Az edény külső felületére filccel írjanak jelöléseket deciliterenként (a beosztást konyhai mérőedénnyel mért vízzel előzetesen meg kell csinálni) legalább 2 literig (néha annál is többre lehet szükség!). Ha elkészült a jelölés, öntse ki a vizet és hagyja kiszáradni az edényt.
 • A gyűjtés teljes ideje alatt a mintát tartalmazó edényt hűtőszekrényben (2-8°C fokon) kell tárolni.

Gyakorlati kivitelezés:

 • a gyűjtés napján a reggeli első vizeletet engedje el (nincs rá szükség) és rögzítse írásban az időpontot (óra, perc);
 • ezt követően az előírt idő alatt (24 óra, 12 óra stb.) a fentiekben leírt edényben gyűjtse vizeletét minden egyes vizeléskor (figyelem: éjszaka is, valamint székelés alatt is, ha úgy adódik);
 • az időszak végén ismét vizeljen és ezt a frakciót is öntse a gyűjtőedénybe!
 • az edény oldaláról olvassa le a végső mennyiséget, írja le és vigye magával a papírt a laborba;
 • a teljes gyűjtött vizeletet jól keverje össze, majd 1-2 dl mennyiséget öntsön át egy tiszta, alaposan kimosott (fertőtlenítőszer mentes!), száraz, jól zárható edénybe – ezt a mintát kell majd leadni a laboratóriumba (nem a teljes mennyiséget!);

ne feledje bediktálni a gyűjtött vizelet teljes mennyiségét!

Mivel a vizsgálathoz használt teszt kizárólag az emberi vérre érzékeny, nincs étkezési megszorítás.

A mintát üres (mindenféle oldat-, folyadék- vagy adalékmentes) széklettartályba kell tenni (gyógyszertárban kapható).

3 egymást követő székletből vegyenek mintát külön-külön tartályba, melyeket a mintának megfelelő számmal jelöljenek (I, II, és III).

Kerüljék el az alábbiakat:

 • a széklet minták hígulását vizelettel, vagy vízzel (WC kagylóból);
 • menstruáció alatti mintavételt, valamint 3 nappal előtte és utána;
 • a mintavételt székrekedés, aranyér okozta vérzés esetén;
 • a mintavételt végbélen át alkalmazott gyógyszeres kezelés esetén (némelyik téves pozitív eredményhez vezethet!).

Nőgyógyászati rendelésen számíthatnak hüvelykenet levételére mikroszkópos vizsgálatra, ezért előtte kerüljék:

 • intim zuhany, irrigálás alkalmazását;
 • hüvelykrém vagy hüvelykúp használatát.

Menstruáció alatt, valamint kb. 2-3 nappal előtte és utána nem lehet megfelelő minőségű hüvelykenetet készíteni!

A laboratórium munkatársai telefonon nem adhatnak felvilágosítást a vizsgálati eredményekről, csak arról, hogy elkészült-e a vizsgálat vagy sem.

Laboratórium vezető: Kozma Zoltán

Szakorvos: dr. Tóth Balázs

Vezető asszisztens: Harcsa Krisztina

Laboratórium gyermek

Örs vezér tere 23.

Örs vezér tere 23.

Aktuális heti rendelési idők:

Hétfő: 07:00 - 10:00

Kedd: 07:00 - 10:00

Szerda: 07:00 - 10:00

Csütörtök: 07:00 - 10:00

Péntek: 07:00 - 10:00

Általános rendelési idők:

Hétfő: 07:00 - 10:00

Kedd: 07:00 - 10:00

Szerda: 07:00 - 10:00

Csütörtök: 07:00 - 10:00

Péntek: 07:00 - 10:00


A laborvizsgálat beutalóval vehető igénybe! Leletkiadás a vérvételt követő minden munkanap 12-14 óra között a Központi Laboratóriumban. (1.em./101.)

A rendelésről

A laboratóriumi vizsgálatok kizárólag érvényes beutalóval vehetők igénybe, az érvényesség ideje a kiállítási dátumtól számított 90 naptári nap.

A beküldő orvos által kitöltött beutalón a NEAK a következő kötelező adatokat követeli meg: a beteg neve, születési helye, ideje (év - hónap - nap), anyja neve, irányítószáma, lakcíme, TAJ száma, orvosi pecsétszám, orvosi aláírás, beküldő 9 számjegyű kódja, naplósorszám, BNO kód, kért vizsgálatok, a beutaló kiállításának dátuma.

Vizsgálatra való jelentkezéskor, a hatályos rendeletek értelmében, kérjük bemutatni a TAJ kártyát, lakcímkártyát és személyigazolványt!

Érvénytelen TAJ kártya, vagy nem szabályosan kitöltött beutaló esetén a vizsgálatokat csak térítési szabályzatunkban szereplő, helyszínen fizetett díj ellenében végezhetjük el

Vizsgálati kérést kizárólag az alábbi esetekben tudunk elfogadni és teljesíteni:

 1. VII, X, XIV, XVI és XVII kerületi lakosok,
 2. és/vagy ezen kerületekből érkező gyermek háziorvosi beutalóval rendelkezők
 3. és/vagy ZESZ gyermek szakrendelői beutalóval rendelkezők

A GYERMEK Laboratórium munkarendje VÁLTOZATLAN, előjegyzés nem szükséges, beutaló igen! Tisztelettel kérjük, hogy MINDEN 18 ÉV ALATTI páciens (kiskorú várandósok is) a Gyermek laboratóriumba jelentkezzen vérvételre (Örs vezér tere 23. földszint 5/b).

A gyermekek ellátása munkanapokon 7:00-10:00 óra között biztosított! (A felnőttek ellátása Herminán 7:00-8:30, az Örsön 7:00-9:30)

A gyermek laboratóriumi vizsgálatokhoz NEM kell előjegyzés, így NEM kell bejelentkezni az automatán. A vérvétel és a minták átvétele a gyerek osztály ambulanciáján történik a földszinten.

GYERMEK MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUM A BETHESDA KÓRHÁZBAN MŰKÖDIK!

GYERMEK SÜRGŐSSÉGI LABORATÓRIUM A BETHESDA KÓRHÁZBAN MŰKÖDIK 0-24 ÓRÁBAN!

A leletezés folyamatosan megvalósul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerében, melyet:

 • minden orvos, mindenhonnan el tud érni,
 • minden páciens (és megbízottja) a lakossági portálon keresztül el tud érni.

Az EESZT lakossági portál számos azonosítási lehetőséggel biztosítja a bejelentkezést. (pl. ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás stb.)

Ha mindezek ellenére szükséges a nyomtatott lelet, akkor a ZESZ erre is biztosít lehetőséget. Helyben végzett vizsgálatokat a következő munkanapon, a partnereknél végzett vizsgálatokat az elkészülést követő munkanapokon 12:00 – 14:00 között lehet átvenni az Örs vezér téri szakrendelő I. emeletén, a Központi Laboratóriumban.

A ZESZ integrált laboratóriumban végzett vizsgálatok: teljes vérkép, alap hemosztázis vizsgálatok, klinikai kémiai és kiegészítő immunkémiai vizsgálatok, HgbA1c meghatározása HPLC készülékkel, teljes vizelet vizsgálat, széklet vér kimutatása jellemzően 1 munkanap alatt készülnek el.

Általában a következő külső partnerekkel működünk együtt:

 • Synlab immunkémiai vizsgálatok 3-4 munkanap, autoimmun és allergia vizsgálatok 6-8 munkanap, szerológia vizsgálatok 6-10 munkanap, vércsoport és ellenanyagszűrés 3-4 munkanap elkészülési idővel érdemes kalkulálni.
 • Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központba NNGYK (volt NNK, volt OKI) a kötelező terhesgondozási szűrővizsgálatokat küldjük (HBsAg és T.pallidum szűrőteszt), melynek elkészülése akár 4-6 hét is lehet.
 • Bethesda Gyermekkórházba küldött minták eredményei 1-2 hét alatt érkeznek meg.
 • Uzsoki utcai Kórház laboratóriumába küldött minták eredményei 2-8 nap alatt érkeznek vissza.
 • Spektrum-Lab vizsgálatai típustól függően 1-4 munkanap alatt készülnek el.

A laboratórium munkatársai telefonon nem adhatnak felvilágosítást a vizsgálati eredményekről, csak arról, hogy elkészült-e a vizsgálat vagy sem.

Laboratórium vezető: Kozma Zoltán

Szakorvos: dr. Tóth Balázs

Vezető asszisztens: Harcsa Krisztina

HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
7 - 8
8 - 9
9 - 10
10 - 11
11 - 12
12 - 13
13 - 14
14 - 15
15 - 16
16 - 17
17 - 18
18 - 19
19 - 20
Megszakítás