Betegirányítástól az orvosi ellátásig

A ZESZ szinte teljes körű szakellátást végez, rendeléseink többsége munkanapokon 8:00 – 20:00 között elérhető, munkatársaink sokszor kiemelkedően sok beteget látnak el egy rendelés alatt, így előfordulhat, hogy megnövekszik a várakozási idő. Kérjük, amennyiben lehetséges, vegyék igénybe az előjegyzés lehetőségét (Betegirányításon, telefonon vagy interneten keresztül).

Mind az Örs vezér tere 23., mind a Hermina út 7. alatti szakrendelőnkben Központi Betegirányítás működik 7:30 – 19:30 között, itt, valamint  a földszinten elhelyezett betegbejelentkeztető elektronikus terminálokon lehet bejelentkezni a szakrendelésekre, kivéve: gyógytornára, fizikoterápiás kezelésre, a háziorvosokhoz, fogorvosokhoz, foglalkozás-egészségügyi orvoshoz érkező betegeket (ők közvetlenül jelentkeznek az ellátó helyen).

A földszinti terminálokon az előjegyzett időpont elött 20 perccel lehet legkorábban bejelentkezni

Jogszabályi előírás szerint vannak olyan rendelések, amelyeket csak beutalóval vehetnek igénybe: Angiológia, Kardiológia, EKG, Diabetológia, Ortopédia, Reumatológia-Osteoporosis, Ideggyógyászat, Labor vagy Röntgen és Ultrahang vizsgálatok. A gyermek szakrendelések közül az Ortopédia, Kardiológia, Tüdőgyógyászat, Csecsemő- és Gyermekgyógyászat, Labor és Röntgen szintén beutalóval vehető igénybe.

A betegirányításon történő bejelentkezést megkönnyíti, ha a sorban állás alatt előkészítik a személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ kártyát, valamint (ha szükséges) beutalót, vagy az előző ellátáskor kapott ambuláns lapot. Jogszabályi előírás, hogy az ellátás előtt megfelelően azonosítsuk a beteget. A betegirányításon dolgozó kolléganőink elkérhetik a telefonos elérhetőségeiket. Erre azért van szükség, hogy ha elmarad egy rendelés, az előjegyzett betegeket értesíteni tudjuk, lehetőség szerint rögtön felajánlva egy másik időpontot. Kérjük, olyan telefonszámot adjanak meg, amelyen napközben el tudjuk érni Önöket.

Az Intézményben kihelyezett beléptető oszlopokat a ZESZ dolgozói használják a munkaidő rögzítésére, ezért kérjük, hogy orvoshoz való bejelentkezésre ne használják, illetve a gyermekeknek ne engedjék a gombok nyomogatását!

Vannak olyan ellátások, amelyekhez előző leletekre van szükség, ebben a háziorvosok és a szakorvosok is a segítségükre lesznek.

Bizonyos vizsgálatokat éhgyomorra kell elvégezni, de néhány betegnél gondot okozhat az, ha nem tudnak a vizsgálat után rögtön enni. Ezért kérjük, hogy lehetőség szerint hozzanak magukkal némi enni- és innivalót. Fontos, hogy víz mindig legyen Önöknél a nyári hőségben! Néhány vizsgálat előtt ilyenkor is be lehet venni a gyógyszereket (pl. vérnyomáscsökkentő), de erről mindig kérdezze meg a vizsgálatra beutaló orvosát!

Az ellátás igénybe vétele előtt célszerű érdeklődni a betegirányításon az előjegyzési lehetőségekről. A szakrendelések többségénél igénybe lehet venni az előjegyzést, így jobban tervezhető az ellátás. Ehhez kérjük, készítse elő a TAJ kártyáját.

Előjegyzés kérhető a Betegirányításon személyesen és telefonon a 06-1/469-46-98 számon. Itt egyszerre három kolléganő várja a hívásokat, de gyakran előfordul a hívások „torlódása”, emiatt sokszor várakozni kell a kapcsolásra.

Az Örs vezér terei rendelőbe érkező betegeknek lehetőségük van a gépkocsival történő parkolásra. Megérkezéskor a sorompónál kapnak egy parkolójegyet. Az ellátás végén jelezni kell az orvosnak vagy asszisztensnek, hogy gépkocsival érkeztek, az ellátó érvényesíti a belépéskor kapott vonalkódot a számítógépes parkolási rendszerben. Ez 2 óra ingyen parkolásra jogosít. Ezt követően 10 perc áll rendelkezésre a parkoló elhagyására. (A szabályzás a parkolóóra mellett ki is függesztve, de a portaszolgálat is segítséget nyújt hozzá.) Amennyiben elmarad a rendelés, a parkolás 10 percen belül ingyenes.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a https://www.zesz.hu honlapon folyamatosan elérhetőek a rendelőre vonatkozó aktuális információk.

Amennyiben bármilyen kérdésük, észrevételük van a szakrendelővel kapcsolatosan, kérjük, jelezze írásban a szakrendelők földszintjén található „Vélemények, javaslatok” postaládába bedobva, vagy a kapcsolat@zesz.hu e-mail címen.

Megszakítás